Carlsbad – Woodys Barcelona Limited Edition

Новата лимитирана колекция на испанския бранд Woodys Barceona е вдъхновена от първите жени, които карат скейт още през 70те години на миналия век. Тогава светът на скейт културата е бил доминиран от мъжете, но група от уникални момичета решават, че и те могат да се наслаждават на този спорт и да докажат че са също толкова добри. Инспирирани от тях Woodys Barcelona създават тази лимитирана колекция, която е не само изключително красива и удобна за носене, но и вдъхновява.

Град Carlsbad в САЩ е дом на първия скейт парк, който отваря вратите си на 13 март 1976 г. Именно там е и мястото, където първите жени започнват да карат, да са пионери в този градски спорт и да успяват да пробият на американската сцена чрез гъвкаво маневриране на скейтовете си, правейки слайдове и други многобройни трикове.

Момичета като Vicky Vickers и Laura Thornhill са вдъхновение за мнозина, защото успяват да си изградят име в един свят, в който жените не са били особено приети. Laura започва да кара сериозно, когато получава скейтборд като подарък за 13-ия си рожден ден през 1974 г. Това бързо се превръща в страст. Първото й постижение е в конкурс в училището, където тя е единственото момиче взело участие. Skateboarder Magazine решaва да я включи в „who’s hot“ като първата жена-скейтър и скоро тя се превръща в една от любимите жени на списанието.

По произход от Хюстън, Vicky Vickers е и един от големите калифорнийски скейтборд професионалисти през 70-те години, истинска легенда, която печели титлата на женския скейтборд на годината през 1978 г. и също присъства в многобройни издания на списания.

Kато един вид начин да отдадат почит на тези жени, които са се борили срещу някои социални стигми по онова време, Woodys Barcelona създават лимитирана серия с ретро-минималистичен и елегантен дизайн, което ни връща към 70те години, но едновременно ни прави уникални и различни.

 

0

Вашата количка